dinsdag 10 januari 2012

Travel the world part I - Borneo
Als er één plek op de wereld is waar ik graag heen zou willen gaan is het Borneo. Borneo is één van de grootste eilanden ter wereld en bestaat uit drie landen: Sumatra, Indonesie en Sultanate van Burnei.
Borneo heeft prachtige stranden, koralen, weinig massa-tourisme, prachtige regenwouden en vooral prachtige dieren. Olifanten, honderden soorten vogels en neusapen. Maar het belangrijkste waarom ik graag naar Borneo zou willen? Dat zijn 2 diersoorten: Schildpadden en  Orang Oetans.

Orang Oetans.. Deze prachtige apen komen alleen voor op Borneo en Sumatra en wat zou ik deze graag willen zien. Ze hebben zoiets menselijks, zoiets moois. Het lijkt mij enorm indrukwekkend om deze apen in de natuur te mogen zien leven. En schildpadden, wauw. Deze oer-oude beesten zijn zo prachtig! Op Borneo kun je op excursie gaan naar het schildpadden eiland Selingan. Op dit prachtige eiland ga je mee met een ranger en kun je met eigen ogen bekijken hoe een schildpad het strand op komt om haar eieren te leggen. Als je heel veel geluk hebt, mag je samen met de ranger de jonge schildpadjes, die uit de eieren kruipen, helpen om naar zee te komen. Dit klinkt toch te mooi om waar te zijn?!

Naast de prachtige Orang Oetans en schildpadden is er nog iets wat mij prachtig lijkt:  het eiland Pulau Sipadan. Dit tropische eiland staat in de top 5 van mooiste duikbestemmingen. En na het zien van deze foto's denk je er waarschijnlijk hetzelfde over: heaven on earth!

Welke plek op deze wereld staat bij jullie op nummer 1?

3 opmerkingen:

 1. woowww dat ziet er echt prachtig uit! lijkt wel een droom! deze komt zeker erbij op mijn verlanglijst!

  super post!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. deze staat al een tijdje op mijn verlanglijstje :) ik kon destijds kiezen tussen een reis naar india/nepal of borneo en toen is het india/nepal geworden!

  momenteel staat hoog op mijn lijstje de arabische emiraten en afrika!!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een ontzettend prachtige foto's ♥ Daar zou ik ook echt heel graag heen willen!

  BeantwoordenVerwijderen