dinsdag 4 oktober 2011

LOVE: Taart

Dit taartje heeft alles waar ik van hou: het is heerlijk, super simpel en super cheap. Iedere keuken prinses of niet-zo keuken prinses kan dit maken. Toen ik het recept las in een kookboek waar ik helaas de naam van vergeten ben dacht ik: dit is zo simpel, hoe kan dit lekker zijn.

Het enige wat je nodig hebt zijn de volgende drie ingrediƫnten:
- Een pak lange vingers
- Een blik halve perziken op siroop
- Een bak magere kwark

Benodigdheden:
- Iets om het in te maken, dit kan een klein steelpannetje zijn of een plastic bakje met een hoge opstaande rand.
- Een lepel.

Je maakt een bodem van lange vingers in bijvoorbeeld het steelpannetje. Vul de hele bodem. Als je de hele bodem gevuld hebt ga je de zijkanten ook bekleden met lange vingers. Als ze niet rechtop willen blijven staan plak je ze aan elkaar vast met een klein beetje kwark. Heb je alles bekleed? Begin dan met het maken van laagjes. Je maakt een laagje kwark, daarop een laagje perziken en daar boven op weer een laag lange vingers. Maak zoveel laagjes totdat alle ingrediĆ«nten op zijn. Druk het taartje daarna goed aan met een bordje/schaaltje/deksel. Zorg ervoor dat de lange vingers die ‘rechtop staan’ om de zijkanten te bekleden niet hoger zijn dan de laagjes aan de binnenkant aangezien je de taart daarna gaat omdraaien. Als de laagjes langer zijn, kun je hem niet omdraaien.
Als alles goed is aangedrukt gooi je al het perziksap uit het blik over het taartje heen.
Dek het taartje goed af met huishoudfolie en zet het taartje een nacht in de koelkast. De volgende dag kun je het taartje ‘storten’ door hem ondersteboven te houden boven een taartschaal/bord.

Enjoy!

1 opmerking: